Monday, November 24, 2008

Majlis "Raja Sehari" || JimJalal dan Norita || 231108

Sunday, November 23, 2008

Majlis Ijab Kabul || JimJalal dan Norita || 22112008

Tuesday, November 18, 2008

Kenapa Aku TAK Anti " Retro Click" Wedding Photography....!!!!

Kali ini aku ingin ketengahkan agar semua tahu...,bukakan semua mata manusia2 agar kenal mereka ini.Tiada lagi yang ketinggalan ..tiada lagi yang tertanya2..Nah..Kenalilah mereka.. Perkahwinan ataupun istilah Raja sehari,adalah satu penantian bagi kebanyakan pasangan yang betul-betul bercinta dan setia pada nafsu mereka.. Jadi inilah peluang..satu cara untuk mengabadikan kenangan dihari bergelar 'Raja Sehari"... Wedding photographer...@ jurugambar perkahwinan adalah satu perkhidmatan yg di sediakan oleh mereka ini dalam industri Photography @ Static imej. Aku bukan Anti..bukan tidak suka...,tapi inilah realiti..Ketahuilah mereka ..hubungilah mereka.. Amanahkan lah mereka ini untuk mengabadikan gambar2 perkahwinan pasangan yang ingin menghalalkan hubungan yang telah dibina sekian lama.. Jadi siapa kata aku anti mereka ini malah aku suka mereka ini,yang sangup memikul beban amanah orang yang memerlukan khidmat sesama insan..


Apa lagi yang tidak pasti..!!! lihat saja pada beg ini.., Aku sendiri dapat peluang untuk mengetahui segala isi2 di dlm beg ini. Beg yang dimiliki oleh jurugambar wedding ini. Tidakkah dapat anda lihat kesunguhan mereka dalam merialisasikan Impian bakal2 pasangan yg ingin menempuh hari perkahwinan mereka. Aku sahaja yang tahu stiap pelusuk sudut beg ini.. Bersandarkan pada beg inilah segala maklumat2 tentang bakal pengantin disimpan..:)..Heheh..cuba pahamkan..Aku pun tak paham....
Tertera sudah tulisan pada beg itu'Retro Click"..sudah nyata itu milik siapa. Beg yang begitu penting yang selalu diusung oleh ahli jurugambar ini..bagi mengisi segala maklumat2 penting pelanggan2 mereka.. Bayangkan hilang atau tanpa beg ini..,munkinkah terkapai2 mereka ini.. Tidak pasti lagi aku tentang itu.

Lihat sajalah pada jejaka2 bedua ini.. Tidakkah kamu nampak keikhlasan ,kesunguhan dalam mereka. Amanah yang ditugaskan dilaksanakan dengan sempurna..direalisasikan dengan nyata.. Ketahuilah lah kamu semua inilah, pelaksana pengubahnyata bagi "Retro Click Photography". Berbekalkan pengalaman,keutuhan hati,kekreatiffan pada bidang photography ini..maka mereka sangup menerima cabaran dan bebanan bagi merialisasikan kehendak sesetengan pasangan yang bakal berkahwin. Fikirlah dengan nyata..tiada sebab mengapa kita tidah harus memilih mereka ini,bagi mengabadikan saat begelar 'Raja Sehari" itu..
Apa ditungu lagi.. Bukalah mata..tepuklah dada tanyalah selera.. Letakaanlah bebanan itu pada bahu
MEREKA, Raikan lah hari Bahagia anda bergelar "Raja Sehari" dengan diabadikan selamanya di dalam photography.....Sekali lagi aku ingin tegaskan..Mengapa aku Tidak Anti "Retro Click " Photography... Sememangnya Aku Juga Ahli "Retro Click " Photography..Hahaha.hahah.. Pedulikan saja...

Sunday, November 16, 2008

Vespa dari Lensaku

Hanya satu sahaja sejak dahulu lagi dan menjadi ikon pengemar2 Scooter iaitu "VESPA".
Motosikal vespa ini begitu unik sekali dari hasil pembuatan Teknologi Itali. Vespa yang pertama telah dicipta pada awal 1946 oleh Piaggio company coperation. Piaggo company ini berada di wilayah Tucson diantara bumi Florence dan Pisa. Sejak dahulu lagi Piaggio telah meneruskan pengeluran scooter ini di bawah 3 jenama iaitu Classic vespa ,sporty Guilera dan Kontemporari Piaggio. Kebanyakan Vespa yng di bawa masuk ke malaysia adalah dari italy dgn berkuasa 500cc ke 200cc.
Sudah..sudah..Banyak lagi jika hendak dihuraikan, tapi jika aku ini gemar membacalah,hahah..Tetapi sayangnya bacaan aku sedikit sahaja mengenai Vespa ini. Jadi sampai ini sajalah yang aku dapat huraikan mengenai vespa. Hanya yang aku dapat tonjolkan disini ialah gambar .. Diambil disekitar ibu negara (KL). Kagum dan teruja..begitu cantik ,teguh bediri 3 Vespa yang disusun menyebelahi antara satu sama lain. Adoii..aku ingin aku satu begini.. Inilah RETRO.....

Saturday, November 15, 2008

Implikasi Impak Drifting

Drift @ lencongan pemusingan pembelokkan. Hahah.. Entah betuul xmksud nye. Kebanyakan kereta2 berkuasa tinggi yang mampu merialisasikan kaedah drift nih. Drift still boleh buat tanpa penggunaan brek.Cuba fahamkan dulu maksud drift tu ape..pakai low gear+high RPM pun bole buat drift.. manakala brek tu berfungsi utk shift weight je.
Dah lama dah..dah lama. Gambar2 ni pun lama dah aku ambil. Ni bertempat kat Bukit Jalil. Aku dan partner photog aku turun ke situ untuk amik gambar. Endahkan sahaja kepanasan da asakan orang ramai,aku dan rakan2 tetap memetik camera di setiap sudut bukit jalil.

Toyo Tires yang Sponsor
Good year Tayar pun SponsorNissan Silvia
Dua Jentera Berkuasa 300 kuasa kuda
Drifting bermula
Buku Bertemu Ruas
Barisan Jentera Pemotoran



Wednesday, November 12, 2008

Aku try je ni...

Ini le KLCC.Haa...sape yg xtau ni bkn org Malaysia le nama nye. Da bape kali dah aku jejak kat Klcc ni pun xtau , da dah berapa byk dah duit aku yg terabih kat sini pun xtau..Hmm.. Ni dia 1st post aku kat Blog nih. Baru nak test upload gmbar..edit text. Adoii..smua ni baru je duk try and error. Duk tercari2 gak le jenis font yg nak pakai. Tapi xpe,nextime aku akan cuba menselalukan mengupdate blog ni. Hari demi hari munkin mahir lah aku nanti. Berserahlah..
Gambar yang kat sebelah nih..disnap diwaktu mlm. Lama aku lepak kat KLCC ni smpai mlm le pic ni nye pasal.
Pastu yg gambar sebelah kiri ni yg siang hari nye version.. Kalau kwrg nmpak semacam je warna kat pic tu..pasal kena edit kat photoshop..hahah..Aku hentam2 edit jaa... Pedulikannn..
Tengok betul2 gambar kat Bawah tu. Haaa..mana?? Kat mana lagi ada tulisan "Canon" tu, kalau bukan dalam LRT..huhu.Saja je iklan kan canon,yor la. aku kan pakai canon. :) Yang paling hujung dan bernyawa dlm gmbar tu , aku la.Saja nak interframe dalam gambar ni nak glamor, Kalau nak dapat masuk dlm Televisyen ntah bila kurun pun xtau.. Insyaallah

About Me

Ahlan wasahlan

Jadi Ikutan