Friday, December 19, 2008

Selamat Tinggal K.L Sembilan Hari..

Pejam jelik -pejam jelik..kini kita sudah hampir ke hujung tahun 2008.,iaitu bulan Disember.Banyak memori,suka duka,gelak ceria yang aku tempuhi tahun ni.Apapun Seperti tahun2 sebelum ni jugak,bulan ni lah yang aku nantikan sesangat.
Mengapa?? Kerana dlm bulan Disember aku akan cuti panjang.
Pasal apa?? Pasal company tempat aku bekerja(WDM) akan buat plant Inventory.(P.I).
Maksudnya?? Maksud plant inventory ni,operasi syarikat ini akan ditutup selama beberapa hari bagi memberi peluang untuk mengemaskinikan rekord2 akaun dan purata keuntungan syarikat.
Jadi bagi kesempatan cuti ini,aku pun pulang kekampunglah selama 9 hari. Family come first..:)...
Aku dah tanda siap2 dah dlm kalendar hari cuti aku untuk balik kampung.
Jadi baju2 pun aku dah pilih untuk bawak balik. Oleh kerana cuti yang agak panjang banyaklah baju yg nak di bawa balik..Tengoklah almari bajuku tinggal beberapa helai baju dan "hanger" yang tergantung je..
Itu baru pesiapan baju .Lepastu,aspek-aspek untuk keselamatan dan pejalanan yang selamat,perlu di ambil kira..Jadi aku pun wat pre- inspection la kat kereta aku. Tiga perkara je aku buat pun..
1) check air kat radiator.kalau xcukup tambah..
2) Check minyak hitam..-(Engine oil)
3)check angin tayar...xcukup tambah..
Selepas berpuas hati dengan condition kereta dan dijangka keretaku akan berkhidmat dgn sempurna sepanjang perjalanan balik,jadi apa lagi di tunggu , "grab" le kunci ,start enjin ,masuk gear dan pecuttt......
Tiada lagi dalam akal fikiran ku apa nak buat kat kampung. Tapi yang pasti nak luangkan masa berlipat ganda dengan Mak,Ayah dan nenek. Rindu kat kalian semua... Mak..Ayah..fiz balik ni..:)...
Besnya cuti.... Tetapi Apapun "Retroclick Photography" masih beroperasi seperti biasa dan matlamat yang sama.Dengan dua orang photographer yg berkaliber iaitu sahabat dan partnerku yang masih available untuk tempahan dan pertanyaan di sekitar KL.
Partner aku yang boleh dihubungi ialah Saudara MIZI dan PHEL
-Sayonara K.L-

2 comments:

zeti said...

selamat b'cuti fizz!! kim slm kat family k :)

Mizi Hamir said...

hav a safe journey bro..aku br ingat nk pinjam ko nyer maxis broadband RM138 3.6 Mbps..nk update blog tiap2 ari mcm ko..hahahah..aper pun slamat kembali beb..byk keja tetangguh ni..hihihi

About Me

Ahlan wasahlan

Jadi Ikutan